samen op vakantieDe huidige bewoners kennen elkaar goed en kunnen het goed met elkaar vinden. Onze bewoners zijn redelijk zelfstandig, maar ze hebben wel altijd begeleiding in de omgeving nodig om op terug te kunnen vallen. Ze hebben alle zes een dagbesteding buiten de deur en daarnaast ook nog clubjes en andere activiteiten in hun vrije tijd.

 

 

 

samen op vakantie

samen kokensamen koken

 

Bewoners helpen in huis mee waar ze dat kunnen. 

Met steun van de begeleiding voeren ze alle taken uit, die nodig zijn voor het in stand houden van hun huishouden, zoals kleine boodschappen doen, eten koken, tafeldekken en afruimen, de afwasmachine in- en uitruimen, de afvalcontainer buitenzetten, de planten in de tuin verzorgen etc. Dat maakt Huis Beo tot hun huis. 

Als je met andere mensen in een groep woont is het belangrijk dat je het fijn vindt om thuis te komen en je huisgenoten te ontmoeten.
De ouders/ initiatiefnemers van huis Beo vinden het belangrijk dat er in huis sprake is van vanzelfsprekende sociale contacten. Deze vinden plaats bij het gezamenlijke ontbijt, er wordt 's avonds samen warm gegeten en koffie gedronken en er zijn gezamenlijke activiteiten. Daarom hebben onze kinderen een belangrijke stem gehad in de samenstelling van de groep. Natuurlijk kunnen de bewoners ook veel voor zichzelf doen in hun eigen appartement of met vrienden/vriendinnen buitenshuis activiteiten ondernemen.
Samen leven is ook: samen goede afspraken maken! Daarom is er regelmatig een huiskameroverleg waarin van alles aan de orde komt, zoals huishoudelijke zaken en plannen voor activiteiten of een korte vakantie....